Delaney

https://muziekstudioleidscherijn.com/wp-content/uploads/2023/07/Pianoles-Vleuten.jpg

PIANODOCENTDelaney Nelom

Op 7 jarige leeftijd ben ik begonnen met pianolessen. Als het aan mij had gelegen was ik op m’n 2e al begonnen met “schuiftrompet”, maar gezien mijn moeder ook de verstandhouding met de buren belangrijk vond, werd het 5 jaar later toch maar piano. Ik ben achteraf nog steeds blij dat ze die keuze voor me heeft gemaakt!

Toen ik een jaar later hoorde over het bestaan van het conservatorium werd dit mijn droom. Totdat ik op de middelbare school kwam, speelde ik voornamelijk klassieke werken van mijn helden Mozart, Chopin en Liszt. Op de middelbare school kwam ik aanraking met de Latin/Jazz Bigband waarin ik voor het eerst moest ‘soleren’ en samenspelen met andere muzikanten. Dit had zo’n impact dat ik voor mijn conservatorium droom de richting aanpaste van klassiek naar jazz.

Momenteel treed ik veel op in binnen- en buitenland als freelancer. Daarnaast houd ik me bezig met studiowerk voor reclames en in het genre Lo-Fi hiphop. Mijn persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar de zwarte muziekgenres: jazz, black gospel, soul, funk, RnB, hiphop, urban.

Ik geef les vanaf 2014 aan kinderen van 7 tot mensen (die soms weer even kind mogen zijn) van 70+! Lesgeven is voor mij een van de meest waardevolle inspiratiebronnen. We werken samen aan materiaal wat de leerling meeneemt naar de les en vaak weet ik ook andere goed aansluitende liedjes of muziekstukken te vinden. Het belangrijkste vind ik dat iemand die bij mij op les komt de lol, kracht en bom van emoties gaat ondervinden, die muziek met zich meebrengt.