https://muziekstudioleidscherijn.com/wp-content/uploads/2023/08/Zangles-Vleuterweide-scaled.jpg

ZANGCOACHMuriel van Eersel

Het vertellen van verhalen. Dat is wat mij inspireert wanneer ik als zangeres op het podium sta. Samen met de muzikanten om me heen brengen we elk verhaal tot leven. Daarnaast houd ik van veelzijdigheid. Stukken uit de jazz, jaren ’60, pop en flamenco kwamen voorbij tijdens mijn concert ‘Break the Silence’, waarmee ik in 2014 afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium. Voordat ik op mijn zeventiende aan deze opleiding begon, heb ik tien jaar klarinet-, cello- en zanglessen gevolgd. Zang bleek mijn grootste passie!

Op dit moment sta ik regelmatig op het podium in allerlei verschillende settings. Zo geniet ik bijvoorbeeld van het optreden met grote feestbands, maar ook van intieme optredens in duo-vorm. Regelmatig speel ik ook met een swingend jazz-kwintet en doe ik projecten met een orkest of bigband. Pop, jazz, soul, blues, R&B…elke stijl heeft zijn eigen charme, vraagt om andere klanken en presentatie en daagt mij uit op een andere manier. Daar geniet ik van.

Wat wij in de zanglessen gaan doen vloeit hieruit voort: we gaan samen op zoek naar hoe jij het verhaal van jouw gekozen nummer, in die muziekstijl, het beste kan vertellen. Samen onderzoeken we waar de magie van een nummer vandaan komt, zodat je die kunt vangen in je zang en presentatie. Door aan adem, techniek en houding te werken, leer je comfortabeler zingen, ontwikkel je je stemgeluid en verbreed je je mogelijkheden. Als je in een band zingt, help ik je met microfoontechniek en podiumpresentatie. We kunnen ook dieper ingaan op theorie, wat handig is als je met anderen samenspeelt of jezelf wilt begeleiden op piano of gitaar. Zangles begint met wat jíj wilt. Mijn ervaring is dat elke leerling met een andere reden op les komt. Misschien heb je altijd graag willen zingen maar vond je het erg spannend. Misschien zit je in een koor of band, of schrijf je nummers en wil je hulp bij het ontwikkelen van je stem en techniek. Ook een voorbereiding op een conservatoriumopleiding is mogelijk. Ik heb geen vast lesprogramma, maar pas de inhoud aan aan de wensen van de leerling, zodat jij jouw doel kan bereiken.