Noortje

https://muziekstudioleidscherijn.com/wp-content/uploads/2023/07/Zangles-Leidsche-Rijn-Noortje-Meer.png

ZANGCOACHNoortje van der Meer

Ik ben opgegroeid in een muzikale familie en ben altijd al omringd geweest door muziek. Zo zitten mijn ouders al sinds hun middelbare schooltijd in een vocaal ensemble en hebben diverse familieleden gestudeerd aan het conservatorium. Het is dan ook een logische stap dat ik in 2012 de opleiding zang jazz & pop ging volgen aan het Utrechts conservatorium. Op deze opleiding heb ik mijn stem ontwikkeld en ontdekt welke richting ik op wilde gaan met mijn zangcarrière. Binnen deze opleiding heb ik ook de richting educatie gevolgd. In 2016 heb ik mijn eindconcert gegeven in de Helling in Utrecht.

Als ik moest kiezen wat ik het leukste vind om te doen, zou ik kiezen voor het samen zingen. Dit zie je ook terug in mijn muzikale projecten. Zo heb ik mijn eigen backing vocal sectie met twee dames en zing ik met vier andere meiden in een vocal group. Ook verzorg ik de backing vocals bij diverse bands, waaronder Maeland. Daarnaast zing ik met regelmaat op feesten en partijen of treed ik op in een kleinere, intiemere bezetting. In deze verschillende formaties mag ik vaak de rol van sopraan op me nemen en zing soms bizar hoge noten en lijnen. Het geeft me een enorme kick als deze noten eruit komen zoals ik ze bedoeld had. Dit vergt een goede beheersing van je ademsteun en techniek.

Zoals je leest is er zoveel mogelijk op zanggebied. Ik deel mijn kennis dan ook graag met mijn leerlingen.  Ik weet hoe fijn het kan zijn om te ontdekken en uiteindelijk te weten wat je allemaal in je mars hebt en wat er precies bij je past. In mijn zanglessen ga ik samen met de leerling op zoek naar wat hij/zij wil leren en weten. Met die doelen gaan we lekker aan de slag. Aandachtspunten kunnen zijn: techniek (hoe gebruik je je stem optimaal en wat komt daar allemaal bij kijken), verhaal/interpretatie (hoe breng je iets over dmv zang) en natuurlijk het allerbelangrijkste: het plezier! Soms kan het spannend zijn om te zingen, je stem en het zingen is per slot van rekening iets heel persoonlijks, maar in de les zal je ontdekken hoe leuk zingen is en hoeveel plezier en energie je eruit kan halen.