Mariska

https://muziekstudioleidscherijn.com/wp-content/uploads/2023/07/Mariska-Zangles.png

ZANGDOCENT & EIGENAARMariska de Wilde

Met een beroepsmusicus als vader, kon ik vanaf mijn geboorte niet om muziek heen. Op jonge leeftijd wilde ik al zangeres worden. Na het afronden van mijn Bachelor of Music met als hoofdvak zang pop/jazz aan het conservatorium van Utrecht in 2007 ben ik door gaan studeren voor mijn Master of Music aangevuld met extra jaren klassiek zangles. De Master of Music heb ik in 2010 afgerond met als specialisatie singer/songwriting. Doordat ik onderdeel was als danseres op North Sea Jazz in de show van Gino Vannelli heb ik de mogelijkheid gehad mijn thesis te doen over zijn manier van liedjes schrijven en heeft hij mij zeer waardevolle lessen gegeven.

Na eerst meerdere jaren werkzaam te zijn geweest aan het Utrechts Centrum van de Kunsten, besloot ik in 2013 een eigen Zangstudio te bouwen en deze te openen voor een ieder die dezelfde passie deelt. Al snel bleek dat ik deze kon uitbreiden met zeer gewaardeerde collega’s en begin 2020 zijn we een grotere studio gaan bouwen en daarheen verhuisd.
Tijdens mijn studie heb bij Cathorine Sadolin de complete zangtechniek bestudeerd en het Estill Voice Training System (EVTS) zowel level 1 als 2 afgerond.  Ik geef geen les volgens een bepaalde techniek maar gebruik de opgedane ideeën om ze te smeden tot mijn eigen zangfilosofie waar plezier en enthousiasme voorop staat!
Naast de zanglessen in mijn Zangstudio mocht ik als zangcoach de online zangcursus in samenwerking met de publieke omroep NTR presenteren; zie filmpje onderstaand. Daarnaast viel ik als zangdocent in op het conservatorium en geef ik regelmatig workshops bij koren of bedrijven.
Als zangeres maak ik inmiddels onderdeel uit van het te gekke project Tribute Dolly Parton & Emmyou Harris waarmee we langs clubs en kleine theaters gaan.
Wat ik super leuk vind aan het geven van zanglessen, is samen op onderzoek uit te gaan hoe jouw stem in elkaar zit en wat je er allemaal mee kan.  We gaan aan de slag met techniek & (tekst)interpetatie en met plezier als grootste uitgangspunt daag ik je uit verschillende stijlen te proberen en te zoeken wat bij jouw stem past!